Pienihän se on – vai onko?

Voiko 50 neliön kokoinen rakennus tuntua pieneltä, kun siihen yrittää sijoittaa saunaa, pukuhuonetta ja WC-tiloja? Nyt tiedän: voi tuntua! Loputon soutaminen ja huopaaminen saunalautan pohjakuvan hahmottelemisen kanssa saavutti päätepisteensä 25.9.2017. Useiden eri variaatioiden jälkeen lautta alkaa samaan lopullisen muotonsa.

Alussa lautalle oli suunniteltu palju, mutta sen hylkäsin liian painavana ja tilaa vievänä. Jossain vaiheessa lautalle oli hahmoteltu jopa kaksi erillistä rakennusta ja niiden välissä portaat yläterassille, mutta onneksi tämän ajatuksen hylkäsin todella nopeasti. Käytäviä oli piirretty yhdessä vaiheessa lautalle, mutta nehän vasta kunnon neliösyöppöjä on. Ei siis käytäviä!

Untitled-2

Vielä pari kuukautta sitten rakennuksen neliöt olivat paljon pienemmät. Suurin huoleni oli, että rakennuksesta tulee aivan liian iso kantavuuteen ja vakauteen nähden. Omat ja vieraat laskelmat tosin oli sitä mieltä, että seiniä pystyi siirtämään lähemmäs reunoja.  Seiniä siis siirrettiin ja nyt pohjakuvassa lautan reunoilla on vain kapeat kävelykaistat. Lautan etu- ja takakansi on myös supistettu mahdollisimman pieneksi. Yläterassi on puolestaan venytetty lähes koko lautan kokoiseksi. Nyt mahtuu palvomaan aurinkoa!

Oleskelutilan sain venytettyä 30 neliön kokoon. Tuossa tilassa pitäisi olla riittävästi tilaa istua iltaa syksyn sateisillakin keleillä. Iso osa oleskelutilan seinistä tulee olemaan ikkunallisia. Oleskelutilaan tulee yhteensä 14 kpl ikkunoita, jotka ovat lähes lattiasta kattoon olevaa turvalasia. Maisemathan risteilyillä tulee olemaan upeat, joten ne on pakko nähdä myös sisältä käsin! Suuri ikkunoiden määrä tosin loi ongelman, että mihin laittaa televisio. Alun perin olin tykästynyt ajatuksesta, että oleskelutilassa olisi televisio, mutta suuren ikkunamäärän vuoksi kattoon tuleekin videotykki.

Maisemathan risteilyillä tulee olemaan upeat, joten ne on pakko nähdä myös sisältä käsin!

 Saunasta tuli U-mallinen. Kokoa saunalle muodostui yhdeksän neliötä. Saunaan mahtuu yhtä aikaa helposti 10 saunojaa, joka riittää mainiosti – harvemmin saunassa kuitenkaan kaikki juhlijat on samaan aikaan. Yhdistetty pukuhuone ja pesutila on kooltaan kahdeksan neliötä ja vessat tulee olemaan kompakteja 1,5 neliön kokoisia.

Untitled-3

Jotta lautan saa liikkeelle, pitää perälaudassa olla kiinni muutakin kuin lippu. Saunalauttaan on tarkoitus laittaa kaksi 50 hevosvoimaista perämoottoria, jotka jaksaa työntää lauttaa eteenpäin. Moottorien valinta ei ollut mitenkään helppoa. Suurin kysymys oli; kuinka isot moottorit saunalautta tarvitsee? Painoa lautalla on aavistuksen enemmän kuin perus Busterilla, mutta toisaalta lauttaa ei ole tarkoitus ajaa kaula pystyssä. Lautan päällä oleva rakennus ottaa tuulta vastaan myös aika reilusti, joten moottoreiden valinnassa päädyin hieman reilumpiin koneisiin. Lautalle tulee kaksi erillistä ohjauspistettä: toinen sisälle ja toinen kannelle, sillä pitäähän kipparinkin saada aurinkoa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s